T: 0413-783399 E: info@alertzorg.nl
T: 0413-783399 E: info@alertzorg.nl

Sabine van de Laar

Sabine van de Laar

Wie ben ik?

Mijn naam is Sabine van de Laar geboren en getogen in Sint-Oedenrode, ik ben een verpleegkundige in hart en nieren. In 1997 heb ik mijn studie verpleegkundige met succes beëindigd in het Bosch Medisch Centrum in Den Bosch. Verder heb ik mezelf gespecialiseerd in naastenzorg, terminale zorg, neurologische zorg, dementie. Momenteel volg ik een HBO-opleiding verpleegkundig begeleiden. Mijn huidige opleiding sluit goed aan bij mijn werkzaamheden. Deze opleiding bestaat uit: verpleegkundigproces /zorgplan, omgaan met emoties, kwaliteitsmanagement, communicatie, ethiek en kritisch denken. Verder heb ik veel tijd doorgebracht op de afdelingen cardiologie en oncologie. Hierdoor ben ik mij meer gaan richten op het totale plaatje van ziek zijn. Daarnaast neem ik al 4 jaar deel aan het opleidings instituut van het St. Elisabeth ziekenhuis. Regelmatig worden mijn vaardigheden door professionele instructeurs getoetst.

Mijn visie

Ik heb mijn scriptie geschreven over naastenzorg voor oncologische patiënten. Ik heb hier mee de tweede plaats behaald op nationaal niveau. Dit blijft ook altijd een hot-item voor mij. Daarnaast ben ik creatief ingesteld en houd ik ervan om “out of the box” te denken. Ik probeer te zien wat cliënten echt nodig hebben om een betere kwaliteit van leven te krijgen. Dit kan ook buiten de verpleegkundige muren zijn. Zo help ik mensen hun autonomie te versterken en hieruit zelf beslissingen te nemen. De een heeft een kok nodig i.v.m. slecht voedingspatroon en de ander iemand om mee te winkelen, om eenzaamheid te voorkomen.

Wat doe ik?

Ik ben zorgcoördinator en een van mijn belangrijkste taken is het opzetten van de zorg. Hierbij luister ik naar de wensen van cliënt en naasten en pas ik mijn deskundigheid toe.
Ik werk mee in het team, als de zorg naar tevredenheid is word ik uitgeroosterd. Ik ben verantwoordelijk voor het papierwerk van het zorgdossier, analyseer de zorgvraag en check de arbeidsomstandigheden. Ik ben 24u per dag bereikbaar. U kunt hierover meer vinden op de contact pagina. Op de achtergrond ben ik altijd stand-by in geval van ziekte van een medewerkster of voor verpleegkundige handelingen.

Werkervaring

Jeroen Bosch Ziekenhuis:

hier heb ik ook mijn diploma behaald. Ik heb in deze periode veel ervaring op gedaan op verschillende afdelingen. Daarbij ben ik blijven hangen op de cardiologie en oncologie afdeling.

Vrijwillige terminale thuiszorg:

Dit heb ik heel lang gedaan. Hierbij heb ik de mantelzorg ondersteund, denk hierbij aan een boodschapje doen of ’s nachts waken. Daarnaast praatte ik ook veel met de cliënt en naasten.

Gecontracteerde thuiszorg instelling in Rotterdam:

Dit was een gewone thuiszorgaanbieder die werkte met een computertje dat erg strak stond  ingesteld. Ik kon hier niet mee omgaan. Je had te weinig tijd voor de mensen hierdoor kon ik geen goede zorg leveren. Ik ben er daarom ook vrij vlug mee gestopt.

Particuliere zorgaanbieder in Rotterdam:

Hier deed ik hetzelfde werk als medewerkers nu bij Alertzorg. Ik vond dit een geweldige ervaring. Je had genoeg tijd voor de cliënt, ook om extra dingen te doen. De cliënt was tevreden en ik was tevreden. Dit idee hebben wij meegenomen naar Sint-Oedenrode. Gelukkig wordt particuliere zorg nu gewoon vergoed.

BIG Registratie: 19042628230
Lidmaatschap V&VN: 253530

 AGB code: 91100690